Halsband

Här kommer halsbanden jag lovade, vet inte om de gör sig så bra på bild, men de är ganska fina i verkligheten.
Kommentarer
Postat av: Catrin

Wow! Vad snygga! Hur gör du??

2009-09-09 @ 15:13:54
URL: http://lillavickevire.blogspot.com/
Postat av: Frida

Hej! Kul att Du gillar dom. Jag trär först upp pärlor på garnet sen virkar jag bara luftmaskor och virkar "över" pärlorna. Om det är stora pärlor drar jag garnet igenom hålet på pärlan och fortsätter och virkar luftmaskor. Det är inte alls svårt. Hör av dig igen om du behöver "hjälp".

(Det finns bra garn på Syssla).

2009-09-09 @ 20:30:26
Postat av: Catrin

Här kommer en hel massa följdfrågor: Vad är det för garn? Hur mycket garn/pärlor går det åt? Var använder du för virknål? Gör du bara luftmaskor från början till slut och sedan sätter fast ett lås eller?

Det här är verkligen något som jag kommer att prova i höstmörkret.

Har precis hittat din blogg och älskade allt jag såg på förstasidan vid första ögonkastet. Nu ska jag utforska din blogg lite närmare!

2009-09-09 @ 22:05:21
Postat av: Frida

Hej igen, ska försöka svara på dina frågor.

Jag brukar köpa ett bra garn på Syssla/Panduro, men det finns säkert på andra ställen också, det är ett lite tunnare svart garn med silvertråd, guldtråd eller koppartråd i. Sen finns det ju i olika färger oxå, jag har ju som du ser gjort ett av turkost garn med lite silver i. Hur mycket garn och pärlor det går åt beror på hur långt du gör det, men trä hellre på för mycket pärlor för man kan ju sluta virka när man tycker att längden räcker. Om jag gör ett långt halsband har jag inget lås, då virar jag det bara runt halsen, på ett kortare kan du virka fast ett lås, jag brukar använda magnetlås. Sen måste du ha en pärlnål.

Lycka till!

2009-09-11 @ 16:56:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0